logo_crescendo_mid.png

Alfred Willering

Orkest

Alfred kwam al op vroege leeftijd in aanraking met muziek. Zijn vader was organist en bassist, en van hem kreeg hij zijn eerste orgellessen. Op vroege leeftijd begon Alfred een opleiding aan de muziekschool in Hardenberg. Eerst op het orgel, later op flugelhorn. Na een aantal jaren flugelhorn stapte hij over op eufonium en later de bastuba. Op 18-jarige leeftijd werd Alfred dirigent van het jeugdorkest van "de Eendracht" uit Hardenberg. Deze ervaring was dusdanig stimulerend dat hij besloot een muzikale loopbaan te volgen.


De jaren orgelles die hij heeft gevolgd zijn nog steeds van groot nut voor het componeren en arrangeren van muziekstukken. Daarnaast begeleidde Alfred erediensten in de gereformeerde kerk van Hardenberg.
Vervolgens volgde hij een muziekstudie aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle, waar hij bastuba en HaFaBra-directie studeerde. In juni 2001 is hij afgestudeerd met het einddiploma HaFaBra-directie. Gedurende de opleiding was Alfred al muzikaal actief op diverse gebieden. Samen met enkele medestudenten speelde hij in het ensemble Riverbrass en hij werd aangenomen als bassist bij het Trompetterkorps Bereden Wapens in Amersfoort en bij Regimentsfanfare "Garde Grenadiers en Jagers" van de krijgsmacht.


Daarnaast is hij als dirigent werkzaam bij Fanfare Korps Voorst, is hij oprichter en dirigent van het Symfonisch Blaasorkest Overijssel en dirigent van het Drents Jeugd Orkest. Zijn vrije tijd gebruikt hij hoofdzakelijk voor het componeren van nieuwe stukken en het arrangeren van werken voor verschillende hafabra-bezettingen. Als componist schreef hij een aantal werken voor harmonie- en fanfareorkesten en brassbands.

alfred_wit_randje.jpg

 

Jan Jager

blazersklas & jeugdorkest

Jan geboren en getogen in Zwolle, zette al vroeg zijn schreden op het muzikale pad. Aangemoedigd door zijn ouders, koos hij op 7- jarige leeftijd voor de cornet en werd, net als zijn vader lid van de brassband ‘David’ in Zwolle.
Jan had les aan de Zwolse muziekschool en kreeg in de loop der jaren de mogelijkheid tal van muziekstijlen te spelen. De basis was uiteraard klassiek, maar ook speelde hij in deze jaren in het ragorkest en in de, in die tijd, bekende Big Band van de muziekschool. Het was ook in die tijd dat Jan het cornetspelen combineerde met de trompet.

Zijn liefde voor dieren en de natuur maakte zijn beroepskeuze enigszins lastig, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en Jan  volgde de opleiding trompet en directie HaFaBra aan het conservatorium te Zwolle.
Al tijdens zijn  studie trad  Jan veelvuldig op als trompetsolist of als dirigent in diverse ensembles en orkesten. In 1990 studeerde hij af bij de trompettist Jos Verspagen en zijn directie diploma behaalde hij in dat zelfde jaar bij bassist en dirigent Dirk Annema.

Jan speelde in de loop der jaren als trompettist en cornettist bij onder meer het Gelders Fanfare Orkest, het koperensemble ‘Tangram’, en de brassband ‘David’.

Ook op het vlak van dirigeren laten zijn orkesten niet onverdienstelijk van zich horen,getuige het succes op verschillende festivals, concerten en concoursen. Hoogtepunten zijn ondermeer de concerten met het Deep River Quartet en Jan Vayne.

Daarnaast is Jan als dirigent werkzaam bij het fanfareorkest 'Excelsior' uit Dalfsen, het fanfareorkest 'Ons Genoegen' uit Heino en het fanfareorkest 'De Broederband' uit Beerzerveld. Naast het dirigeren verzorgt hij bij een aantal verenigingen de opleiding en coördineert hij diverse projecten.

JanJager.jpg

© 2020 Harmonie Crescendo Gramsbergen.