logo_crescendo_mid.png

Blazersklas

In Gramsbergen zal vanaf september een nieuw orkest gaan repeteren: de blazersklas!

De blazersklas is een initiatief van Harmonie Crescendo Gramsbergen i.s.m. SDG Ane en is het gezamenlijke opstaporkest van beginnende muzikanten van deze twee verenigingen.

De nieuwe muzikanten leren vanaf het allereerste begin te spelen in een orkest – de blazersklas – en spelen op een instrument dat behoort bij de orkesten. Er zal door de blazersklas een heel nieuwe lesmethode worden gebruikt, speciaal ontwikkeld voor jonge kinderen die niet eerst een jaar hebben leren blokfluitspelen of AMV-lessen hebben gehad.

Met de start van de blazersklas komt de eenjarige blokfluitles te vervallen.

Koningin Máxima

Beide verenigingen zijn heel blij mee te kunnen gaan met de nieuwste ontwikkelingen in het muziekonderwijs en hopen met de start van de blazersklas op een inspirerende manier muziekles aan te kunnen bieden aan kinderen uit Gramsbergen e.o. De blazersklas sluit helemaal aan bij de nieuwe landelijke initiatieven om te stimuleren dat aan zoveel mogelijk kinderen muzieklessen worden gegeven. De verenigingen zien zich ook gesteund met de uitspraak van Koningin Máxima, die onlangs zei dat ‘harmonieorkesten en fanfares een heel belangrijke schakel zijn in de muzikale ontwikkeling van kinderen’.

Workshop

Op woensdagmiddag 24 juni om 12:30 uur is daarom een workshop georganiseerd voor meisjes en jongens (met hun ouders) die graag een muziekinstrument willen uitkiezen waarmee ze na de zomervakantie gaan starten in de blazersklas. Deze workshop is in MFC De Binder - Gramsbergen.

Voor eten & drinken voor overblijvers wordt gezorgd!

Graag van tevoren deelname aan de workshop doorgeven via email aan

bestuur@crescendo-gramsbergen.nl of de al eerder uitgereikte flyer inleveren op

Osseweide 2, 7783 ED Gramsbergen.

Wie niet in de gelegenheid is aanwezig te zijn, maar wel interesse heeft haar/zijn kind op te geven voor de blazersklas en/of meer informatie wenst, kan hiervoor ook bovenstaande adressen gebruiken.

Klik hier voor de aanmeldformulieren van de workshop en de blazersklas.

Posted on: juni 20th, 2015

Share:

© 2020 Harmonie Crescendo Gramsbergen.