logo_crescendo_mid.png

Gezocht: Dirigent jeugdorkest

Harmonie Crescendo Gramsbergen zoekt per september een enthousiaste dirigent voor het jeugdorkest. Het jeugdorkest repeteert 1 uur per week en volgt het vakantierooster van de basisschool.
Huidige repetitiedag: woensdagavond van 18:00 – 19:00 uur. Aanpassing bespreekbaar.

Als dirigent van het jeugdorkest vind je het belangrijk dat de jeugdleden muzikale kennis en vaardigheden worden bijgebracht, zonder daarbij de gezelligheid en het verenigingsgevoel uit het oog te verliezen. Je vindt het een uitdaging de jeugdleden te blijven motiveren en te boeien, hoe lastig dit soms ook is, maar met jouw creatieve ideeën en initiatieven is dit geen probleem.

Taken en verantwoordelijkheden:
        -  dirigeren van het jeugdorkest; 

        -  het voorbereiden van repetities, waaronder arrangeren; 

        -  motiveren en stimuleren van jeugdleden om deel te nemen aan de activiteiten binnen de 
vereniging; 

        -  bijdrage leveren aan het creëren van verenigingsgevoel, met respect voor tradities; 

        -  meedenken over optimaliseren jeugd- en opleidingsbeleid; 

        -  ontplooien van initiatieven t.b.v. optredens en activiteiten. 


Wie ben jij?


Je bent een muziekdocent/docent muziek/ dirigent die goed kan inschatten wat een jeugdlid nodig heeft om met veel enthousiasme en plezier muziek te maken in een orkest. Je beschikt over aantoonbare pedagogische en didactische vaardigheden gericht op de doelgroep kinderen/jongeren (10 t/m 16 jaar). Het voortdurend motiveren en stimuleren van (jonge) leden, passend bij hun talent en persoonlijkheid, gaat je dan ook makkelijk af. Je weet hierbij een balans te vinden tussen enerzijds humor en gezelligheid en anderzijds structuur en discipline. Je dirigeert het jeugdorkest op een enthousiaste, afwisselende manier, zit vol creatieve ideeën en vindt het leuk samen met het bestuur na te denken over het verbeteren van het jeugdorkest.
Verder ben je communicatief en sociaal vaardig en neem je graag initiatieven tot het ontplooien van originele optredens en verrassende activiteiten. Je herkent het belang van een sterk verenigingsgevoel en weet dit over te dragen op de leden.


Herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving?


Stuur dan voor 17 augustus je CV en overtuigende motivatie naar bestuur@crescendo-gramsbergen.nl 
Voor meer informatie over onze vereniging kun je kijken op www.crescendo-gramsbergen.nl of op onze Facebookpagina Harmonie Crescendo Gramsbergen. 


Posted on: juli 17th, 2015

Share:

© 2020 Harmonie Crescendo Gramsbergen.