logo_crescendo_mid.png

Start van de Blazersklas

Woensdag 7 oktober was het zover: samenspelen in de Blazersklas!

Leden van SDG Ane en Crescendo Gramsbergen, die in september gestart zijn met het bespelen van een muziekinstrument, vormen samen de Blazersklas. De blazersklas is het nieuwe gezamenlijke opleidingsorkest.

Beide verenigingen zijn er trots op dat ze de eerste zijn in Nederland die een geheel nieuwe lesmethode gebruiken die voor de blazersklas is geschreven. Deze methode gaat er vanuit om jonge kinderen zo snel mogelijk te laten samenspelen, want de praktijk leert dat kinderen die vroeg leren samenspelen meer plezier beleven in het bespelen van hun muziekinstrument. 

De blazersklas begon met een voorstelronde van de leden en elkaar laten horen hoe hun instrument klonk door alleen op het mondstuk te blazen. Dat gaf soms een heel gek geluid, waar dan ook hartelijk om werd gelachen.

Serieuzer werd het toen er geblazen moest worden op het instrument. Om dat goed te doen werd er eerst geoefend hoe je moet ademhalen voordat je gaat blazen. Voelen waar de adem zit, hoe doe je dat? Daarvoor moest iedereen gaan staan met de handen in de zij, schouders omlaag en dan diep ademhalen. Dat is nog niet zo eenvoudig als het lijkt, dus de dirigent Jan Jager beloofde hier elke les mee te beginnen.

Daarna ging het boek open en werd er voor het eerst samengespeeld.  

Het was mooi te zien dat de kinderen er zin en plezier in hadden.

De blazersklas repeteert elke woensdagmiddag in de Binder om 12:30-13:15 uur.

website.jpg

Posted on: oktober 14th, 2015

Share:

© 2020 Harmonie Crescendo Gramsbergen.